Menu Sluiten

Wat doe ik?

Wat doe ik is 1 van de moeilijkste vragen om te beantwoorden zonder het zweverig te laten klinken en het duidelijk te verwoorden.
Alles om ons heen is en bestaat uit energie. Eb en vloed. De maan en de zon etc..
Ik werk dus met energie.
Ieder mens en dier heeft zijn eigen energie. Als deze verstoord raakt dan ben je uit balans. Dit kan geestelijk en fysiek zijn.

De energetische behandeling werkt op de energiebanen om en in het lichaam en Reiki werkt met 7 chakra’s in het lichaam.
Simpel uitgelegd: Stel je voor dat je 7 kamertjes in je lijf hebt. Deze kamers hebben ieder 2 deuren die altijd open moeten staan zodat er constant nieuwe energie in kan stromen en oude energie er uit.
Wat gebeurt er als de deuren dicht slaan? Er kan geen nieuwe energie meer in en geen oude energie meer uit.
Wat is het gevolg hier van? Vermoeidheid, burn-out, psychische klachten, fysieke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, stijve spieren, nek- en rugklachten etc….
Logisch verhaal tot nu toe toch?

Ik zet de deuren weer wijd open zodat de oude energie er uit kan en de nieuwe energie weer door kan stromen. Het gevolg is dat je dingen verwerkt, dat fysieke klachten verminderen of verdwijnen, dat je je energieker voelt en beter in je vel zit.

Dit werkt bij mens en dier.

Voorbeeld psychisch trauma bij paarden:
Als veulen dartelt het lekker naast zijn moeder tot het daar abrupt wordt weggehaald uit hun vertrouwde omgeving. Het belandt in de opfok met andere angstige veulens. Na een paar jaar herhaalt de geschiedenis zich. Op papier, zijn ze 3 jaar dus het zadelmak maken kan beginnen. Weer weg uit een vertrouwde omgeving en de veilige kudde. Er wordt vaak niet gekeken of ze er mentaal of fysiek al aan toe zijn. Als het niet werkt zoals wij het willen worden alle hulpmiddelen ingezet om ze te dwingen want tijd is geld. Al een aantal trauma’s verder binnen drie jaar waar wij niet bij stil staan.
Heeft het paard geluk dan treft hij een vaste ruiter en stal en anders is de kans groot dat hij nog een aantal keer verhuist en van hand tot hand gaat. Vaak is het makkelijker het paard als rotbok of dwarskop te bestempelen of te sensibel of wat je er ook van wilt maken.
Het dier kan twee dingen maar doen:
1. Hij vlucht en slaat van zich af of
2. hij keert in zichzelf. De deuren zijn dichtgeslagen. 


Psychisch leed word zwaar onderschat en vaak door een simpele behandeling, waarbij de nieuwe energie weer kan stromen en de oude energie er uit kan, heb je opeens een geweldig paard staan. Een paard wat in balans is. Paarden worden namelijk niet slecht geboren.


In balans zijn is zó belangrijk of je nu de ruiter of het paard bent.